Menu
Your Cart

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси
Намерете отговорите на Вашите въпроси тук. :) 
Не откривате това, което търсите?
Натиснете тук, за да се свържете с нас 

1. Как работи Фертиловит®?

Fertilovit® съдържа специфична комбинация от витамини и други микроелементи, които допринасят за защита на така чувствителните сперматозоиди и яйцеклетки към пагубния за тях оксидативен стрес. Всеки продукт е със специфична формула според конкретната ситуация и желана цел.  

Фертиловит МТ и Фертиловит МПлюс са създадени за подобряване на сперматогенезата. Фертиловит Ф и Фертиловит Ф35+ пък имат за цел да спомогнат правилното и лесно зачеване при жени, включително над 35 годишна възраст. Фертиловит Тиреоид е за жени с автоимунен тиреоидит. Фертиловит ЕНДО се препоръчва при жени, страдащи от ендометриоза. Фертиловит ПКОС е предназначен при случаи на поликистозни яйчници.


2. Вече приемам друга марка витамини. Да ги сменя ли с Фертиловит?

Количеството на микронутриенти варират при всеки различен продукт и производител. Много е важно да се отбележи, че правилната комбинация и дозировка е от ключово значение дали ще се постигнат желаните резултати или не. Грешната формула може да има и негативен ефект върху цялостната физиология на приемащия ги.

Продуктите на Фертиловит® са специално разработени за мъже и жени, правещи опити за зачеване. Фертиловит е единствената серия продукти с този ефект, съдържаща витамин Ц със забавено освобождаване, за максимална защита от оксидативен стрес. 

3. Аз трябва ли да приемам Фертиловит. Подходящ ли е за мен? 

Консултирайте се с Вашия лекар дали приемът на Фертиловит® е подходящ за Вас. 

4. Колко дълго трябва да приемам Фертиловит?

Пълната сперматогенеза отнема около 74-78 дни. Жените също трябва да се уверят, че нямат дефицит на важни микронутриенти, участващи в процеса на зачеване. Затова, препоръчително е да приемате продуктът поне 90 дни преди опитите за зачеване.

5. Къде мога да намеря продуктите на Фертиловит?

Може да ги откриете в по-добрите аптеки в страната, както и онлайн в нашия магазин. 


6. Има ли странични ефекти?

Обикновено продуктите са толерирани от организма и не се наблюдават странични ефекти. В случай, че имате алергия или сте чувствителни към някоя от съставките, моля консултирайте се с лекар и не приемайте продукта без лекарско одобрение. 


7. Трябва ли да внимавам за нещо конкретно докато приемам Фертиловит?

Фертиловит®  са хранителни добавки или диетични храни за специални медицински цели. Те не заместват активния начин на живот и балансираното хранене. За да запазите ефекта на продуктите, моля дръжте ги на сенчесто място със стайна температура. Моля, спазвайте препоръчителната доза!


8. Мога ли да приемам Фертиловит® Ф35+ ако съм под 35 годишна възраст?

Да, можете, но е ненужно, тъй като в по-млада възраст организмът няма нужда от допълнителна суплементация с коензим Q10. Вместо това опитайте стандартанта формула - Фертиловит® Ф


9. Мога ли да приемам Фертиловит® Ф35+ ако съм бременна?

Отчасти, да. Фертиловит® Ф35+ е специална формула, създадена да подготви женското тяло за зачеване, но благоприятства и първите етапи от ембрионалното развитие, също. Тоест, може да продължите приема, дори след като заченете. 

Въпреки това, ние съветваме, веднага когато е потвърдена бременността, да приемате продукт създаден за целта. Бързо порастващото бебе има нужда от завишен прием на определени минерали като желязо, а след 20-тата гестационна седмица бебето се нуждае и от висококачестве източник на омега-3 мастни киселини. 


10. Мога ли да приемам Фертиловит® Тиреоид ако съм бременна? 

Фертиловит® Тиреоид е създаден, за да помогне на жени с автоимунен тиреоидит. Подходящ е не само за генерална профилактика и зачеване, но и за след бременността.

Специалната формула без йод спомага за нормалната функция на щитовидната жлеза. 

Въпреки това, развитието на плода изисква допълнителен прием на йод. (Разгледайте Фертиловит® За бременни, съдържащ йод). Фертиловит® Тиреоид показва чудесни резултати през цялата бременност при жени със силно завишени маркери за антитела .


11. Четох, че Омега-3 е също важно. Да започна ли прием?

Ако приемате поне два пъти седмично мазна риба като сьомга или скумрия (около 500гр на седмица), то не е необходим допълнителен прием на поли-ненаситени мастни кисеилени, каквито са Омега 3. Ако не дете риба, добри расистелни източници на такива мазнини са орехите и ленът.


12. Не ми харесва прахчето в сашето на Фертиловит® ПКОС. Мога ли да я разтворя в друго освен вода? 

Да, разбира се. Може да я разтворите в любима напитка или кисело мляко. А защо не с чаша вкусен чай? 


13. Диагностицирана съм с Поликистично-овариален синдром, но също имам и Хашимото – кой продукт да избера? 

Всеки човек е различен и понякога имаме нужда от нещо специално приготвено за нас. Моля, пишете ни, за да направим специална формула за Вашите нужди. 

office@fertilovit.bg 


14. Докторът ми предписа Метформин. За съжаление, изпитвам много силни странични ефекти. Мога ли да го заменя с Фертиловит® ПКОС? 

Според многобройни проучвания, инозитолите във Фертиловит® ПКОС са считани за алтернатива на Метформина. Въпреки това, терапията трябва да бъде специално съобразена с вашите нужди. Консултирайте се с Вашия лекар и ни пишете при въпроси.


15. Защо Фертиловит® МПлюс е подходящ за вегетарианци, но не и за вегани?

Фертиловит® МПлюс съдържа N-ацетил-цистеин. Това е аминокиселина извлечена от патешки пера. Перата са главно изградени от кератин, точно както човешките коса и нокти. Аминокиселината се извлича от кератина в перата, след което се проичства до такава степен, че вече няма наличие на животинско ДНК в него. Това означава, че няма животински следи в капсулата и продуктът е подходящ за вегетарианци.